Kantarell och kycklingpaj

Foto taget av Susanne Jungblom
Kantarell och kycklingpaj
Pajskal
125 gram smör
1½ dl vetemjöl
1½ dl grahamsmjöl
2-3 msk vatten
Skär smöret i små tärningarnar och lägga i en bunke. Tillsätt mjölen och knyp ihop till en gryning massa. Tillsätt vattnet och forma till en deg.
Tryck ut pajdegen i en form, picka med en gaffel och låt sedan vila i kylen i minst 15 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader och grädda pajskalet i 15-20 minuter
Pajfyllning
350 gram kyckling
2 gula lökar
150 gram bacon (1 pkt)
200 gram kantareller
1 - ½ dl rödvin
2 tsk torkad timjan
Salt
Svartpeppar
3 ägg
2 dl mjölk
Smör till stekning
Skär kycklingen i små tärningar. Stek kyckling och ta sedan upp ur pannan.
Hacka löken och fräs gyllenbrun, tillsätt kycklingen. Smaksätt med vinet, salt och peppar. Ta upp ur pannan och lägg i pajskalet.
Klipp baconen och stek den, ta upp och lägg i pajskalet
Fräs svampen (måste rensas och skäras i mindre bitar om den är färsk) och tillsätt timjan. Stek till svampen slutat vätska sig. Tillsätt svampen i pajskalet.
Vispa äggstanningen, ägg och mjölk. Häll över pajen.
Grädda i 200 grader i 30-40 minuter eller till äggstanningen har stannat.
Serveras med en sallad och krämigdressning, gärna ett glas rött om tillfälle bjuds.