Chokladmoussetårta med mandelbotten
Tårtan består av både mörk chokladmousse och mjölkchokladmousse. Okej, maken bakade faktiskt botten, det är viktigt att poängtera.

Foto taget av Tommy Jungblom
Mandelbotten
400 g mandelmassa
4 st ägg
4 msk kakao
Smör
Sätt ugnen på 175 grader. Sätt ett bakplåtspapper i botten på en kakform med löstagbar kant och smörj sedan med smör. Riv mandelmassan grovt, blanda med ägg och kakao till en jämn smet, använd gärna elvisp. Häll smeten i formen och grädda i 15-20 minuter. Låt kakan svalna i formen.
Mörk chokladmousse
150 gram mörkchoklad, 70%
3 dl vispgrädde
Smält chokladen i ett vattenbad eller mikrovågsugn. Vispa grädden. Blanda ner en tredjedel av grädden i chokladen. Vänd ner den resterande grädden i chokladblandningen med stora luftiga tag till en jämn mousse.
Häll moussen i formen och jämna till, ställ i frysen
Mjölkchokladmousse
150 gram mjölchoklad
3 dl vispgrädde
Smält chokladen i ett vattenbad eller mikrovågsugn. Vispa grädden. Blanda ner en tredjedel av grädden i chokladen. Vänd ner den resterande grädden i chokladblandningen med stora luftiga tag till en jämn mousse.
Ta ut formen ur frysen och fyll på med även denna mousse. Jämna till och förvara i frysen 3 h eller till 30-40 minuter innan servering.
Garnering
Chokladsås
Blå vindruvor
Physalis
Bred kall chokladsås över tårtans topp. Lägg dit vindruvor och physalis.
Servera med en god kopp kaffe eller svart te.
skriven
Ojojoj då vilken smaskig tårta! Älskar mandel och choklad i kombination...! Snyggt;)
Kramar