Chokladmuffins med russin och konjak, toppade med moccasmörkräm
Jag testade för första gången att göra denna cupcake, men den är svår att namnge tycker jag, där av den långa titeln. Här nedan följer i alla fall receptet om du också är sugen på lite fika.
Foto taget av Tommy Jungblom
Chokladmuffins med russin och konjak
3 ägg
3 dl strösocker
1 dl rapsolja
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
2 msk konjak
1 dl russin
½ dl vatten
4½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen och sockret poröst. Blanda i olja, kakao, vaniljsocker, konjak, russin och vattnet. Vänd ner mjölet och bakpulvret. Fördela i formar och grädda i ca 20 minuter, till torr sticka.
Låt svalna
Moccasmörkräm
75 gram smör
1 dl florsocker
1 äggula
2 tsk kakao
½ tsk vaniljsocker
½ msk kallt kaffe
Blanda alla ingredienser väl.
Bred smörkrämen över muffinsen och avnjut dessa med en kopp te, kaffe eller ett glas mjölk.