Chokladmuffins med russin och konjak, toppade med moccasmörkräm

Det har inte blivit så mycket bakat det sista, har liksom inte känt för det eller så har det saknats någon ingrediens, denna gången fanns det till exempel bara tomteformar kvar. Men idag blev det ändring på saken och i nästa vecka ska jag baka inför min yngsta systers student.
Jag testade för första gången att göra denna cupcake, men den är svår att namnge tycker jag, där av den långa titeln. Här nedan följer i alla fall receptet om du också är sugen på lite fika.


Foto taget av Tommy Jungblom

Chokladmuffins med russin och konjak
3 ägg
3 dl strösocker
1 dl rapsolja
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
2 msk konjak
1 dl russin
½ dl vatten
4½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen och sockret poröst. Blanda i olja, kakao, vaniljsocker, konjak, russin och vattnet. Vänd ner mjölet och bakpulvret. Fördela i formar och grädda i ca 20 minuter, till torr sticka.
Låt svalna

Moccasmörkräm
75 gram smör
1 dl florsocker
1 äggula
2 tsk kakao
½ tsk vaniljsocker
½ msk kallt kaffe

Blanda alla ingredienser väl.

Bred smörkrämen över muffinsen och avnjut dessa med en kopp te, kaffe eller ett glas mjölk.

Kommentera här: