Fransk rabarbermarmelad
Jag använde den tidigare till mina rabarbergrottor och den passar utmärkt till nybakta scones med ost.
Jag brukar varje år frysa ner rabarber skivade i påsar, passar bra när man får för sig att koka marmelad eller saft eller göra en god paj. Ibland känns det som om sommaren är väldigt långt bort så där mitt i vintern.

Foto taget av Susanne Jungblom
Fransk rabarbermarmelad
1 kg rabarber
1 kg socker
30 g smör
Kvällen dag 1
Skölj och skiva rabarberna i tunna skivor. Lägg i en bunke tillsammans med sockret, täck över och låt stå i kylen över natten.
Dag 2
Häll av vätskan som bildats från rabarberna i en gryta och reducera till hälften. Lägg i rabarberna och koka upp, när den kokar som kraftigast till sätt smöret. Skumma av väl och låt sedan koka i 30-45 minuter, tills den klarar av marmeladprovet.