Rabarbergrottor

Härom dagen så var jag hemma med min lille gosse som var förkyld med feber och vädret ute var blåsigt och regnet smattrade mot rutan. Vad passar då inte bättre än att baka lite gott till eftermiddagsfika. Den gången fick det bli rabarbergrottor, dvs som hallongrottor men med hemkokt fransk rabarbermarmelad. Vi drack även hemgjort Iste som ni kan läsa om i tidigare inlägg.


Foto taget av Susanne Jungblom

Rabarbergrottor

125 gram smör
3/4 dl strösocker
2 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 knapp tsk vaniljsocker

Fransk rabarbermarmelad

Sätt på ugnen på 200 grader. Rör rumstempurerat smör och socker poröst. Tillsätt mjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker, få ihop till en deg. Rulla ut degen och forma till 24 bollar. Lägg bollarna i var sin småbrödsform placerade på en plåt. Gör en grop i varje boll och fyll med marmelad. Grädda i 10-12 minuter.

Tips använd knäckformar istället för småbrödsformar. Trevligt för små killar och tjejer att ha på sina tebjudningar.
Dottern bakade sådana och de ligger i förgrunden på bilden.

Kommentarer:

1 Wesslantjej:

skriven

Dem ser jätte fina och goda, inte tänkt på att ha i rabermarmelad i smarriga grottor!

Kommentera här: