Gelehallontryffel

Nu är det adventstider och därmed gör jag en massa godis till jul, har några följeslagare från åren men prövar varje år ett par nya recept för att hitta nya favoriter. Jag hittade denna gelehallontryffel hos Vardaxlyx som får bli ett av årets nyheter. Smakar lite hallon/lakrits. 

 

Foto taget av Susanne Jungblom

 

Gelehallontryffel
200 g vit choklad
1 dl grädde
7-10 geléhallon

2 droppar röd karamellfärg
Kokos

Hacka chokladen fint. Klipp geléhallonen. Det går fortare att lösa upp dem i grädden. Koka upp grädden tillsammans med hallonen och häll över chokladen. Blanda tills det blir en jämn och fin smet. Lägg sedan smeten på en tallrik eller form klädd med plastfolie. Låt stå i kylen någon timma och skär sedan upp små bitar (10-12 st), forma till bollar och rulla dem i kokos. Förvaras i kylskåp.

Kommentarer:

1 Kim:

skriven

Roligt! :))

Kommentera här: