Halloweencupcakes

Idag är det Halloween och vi har inte haft en endaste som ringt på dörren och frågat efter godis, trots min fint pyntade godishink. Jag har bakat underbart tjusiga halloweencupcakes med pumpor och gravstenar gjorda i marsipan. Väldigt lätta att tillverka, det enda som var svårt var att få till den bruna färgen till gravstenarna och stjälk till pumporna.


Foto taget av Tommy Jungblom

Chokladmuffins
3 ägg
3 dl strösocker
2 dl rapsolja
½ dl kakao
1 msk vaniljsocker
4½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt olja, kakao och vaniljsocker, blanda. Tillsätt mjölet och bakpulvret, rör försiktigt. Fördela i ca 12 formar, grädda i 20 minuter
Låt svalna.

Vitchokladfrosting
200 gram vitchoklad
200 gram phiadelphiaost

Smält chokladen. Tillsätt färkosten och rör slätt.

Pumpor och gravstenar
ca 150 - 200 g marsipan (beror på hur stora pumpor och gravstenar man vill göra)
Röd karamellfärg
Gul karamellfärg
Grön karamellfärg
ev. florsocker

Ta ca 75 - 100 g marsipan och färga den orange med hjälp av gul och röd karamellfärg. Blir marsipanen för kladdig tillsätt florsocker. Rulla ut marsipanen och dela den i 12 bitar. Rulla varje bit till en boll, gör linjer med hjälp av en tandpetar (ej med smak!), tryck ihop lite och bättra på linjerna.
Färga ca 75- 100 g marsipan grå/brun med hjälp av grön och röd karamellfärg. Samma sak här att man kan tillsätta lite florsocker om marsipanen blir för kladdig att arbeta med. Ta en liten bit av denna marsipan och rulla till en mask, ta en liten bit och gör som stjälk till pumpan. Peta ner stjälken i pumpan med hjälp av en tandpetare.
Resten av den gråbruna marsipanen fördelar du i 12 ungefärligt lika stora bitar, rulla varje bit till en boll. Rulla den sedan något avlång och platta till lite. Ställ på högkant och gör kors och skriv ev ett namn på stenen med en tandpetar. Jag skrev Dracula på mina.


Foto taget av Tommy Jungblom

Halloweencupcakes
Chokladmuffins
Vitchokladfrosting
Kakao
Pumpor i marsipan
Gravstenar i marsipan
Tandpetare

Bred frosting på muffinsen. Pudra över kakaon så att det liknar jord. Sätt en halv tandpetare i varje pumpa och gravsten och placera sedan dessa på muffinsen.

Nu har du 12 cupcakes och bjuda dina nära och kära på så här i Halloween och Alla Helgona tider!

Kommentera här: