Chokladdoppade havrekakor

Ännu en gång gapade kakburken tom och då blev det till att baka nya småkakor. En favorit hos mig är havrekakor, jag inbillar mig att de är lite nyttigare eftersom de innehåller havre.

Chokladdoppade havrekakor i kakburken
Foto taget av Susanne Jungblom

Havrekakor
200 g smör
2 dl strösocker
6 dl havregryn
3 dl vetemjöl
1 tsk hjorthornssalt

Sätt ugnen på 180 grader. Rör samman smör och strösocker. Blanda i resten av ingredisenserna och forma till en deg. Rulla ut degen och skär i 40 bitar. Forma varje bit till en boll och lägg på plåt med bakplåtspapper. Tryck ut varje boll med en gaffel. Grädda i 10-12 minuter

Mörkchoklad, gärna 70%-ig

Doppa de svala kakorna till hälften i mörk choklad, lägg på bakplåtspapper och låt stelna.
Lägg kakorna i en burk.



Kommentarer:

1 Susan Johansson:

skriven

Ser väldigt goda ut. Något att ta med till kollegorna kanske?? ;)

2 Caroline:

skriven

Ser supergott ut!

Kommentera här: