Sirapskakor med saffran

Sirapskakor eller kolasnitt, kärt barn har många namn. Jag inspirerades av bloggen Söta Saker där Therésia i decembermånad gjorde fina skurna saffranskakor. Dessa kakor fick inviga min nya kakburk jag fick i julklapp av makens moster och hennes man, tack!

 

Foto taget av Susanne Jungblom

 

Sirapskakor med saffran

100 gram smör

1 dl strösocker

0.5 gram saffran

1 msk vaniljsocker

2½ dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

 

Sätt ugnen på 175 grader. Stött saffranen med lite av strösockret. Vispa allt strösockret tillsammans med smöret till det blir poröst. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta snabbt ihop till en deg.

Dela degen i 3 lika stora delar och rulla dem till avlånga längder och platta till dem något. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Skär kakorna medans de fortfarande är varma och låt sedan kallna på plåten innan du lägger dem i burken.

Kommentarer:

1 jessica:

skriven

gott

Kommentera här: