Pavlovabakelse

Studenten avlöpte väl och alla var nöjda, maten var god och efterrättsbordet lockande.
Jag bakade blanda annat dessa pavlovabakelser med syrlig lemoncurd, lätt vispade grädde, hallon och söt maräng.
Perfekt om man vill slippa att skära tårta och söla med det över halva bordet.




Pavlovabakelse

Lemoncurd
100 gram smör
2 stora eller 3 små citroner
1½ dl strösocker
2 äggulor
2 hela ägg

Seprarera äggen, spara vitan till marängen. Vispa de två äggulorna tillsammans med de vita äggen.
Riv skalet av citronerna och pressa ur saften och lägg i en tjockbottnad kastrull, tillsätt smöret, sockret och de uppvispade äggen. Sätt sedan på svag värme på spisen, det ska inte koka, rör hela tiden till blandningen har tjocknat. Häll upp i skål, låt svalna.

Marängbottnar
4 äggvitor
1½ dl strösocker
1½ krm ättika

Sätt ugnen på 125 grader. Vispa till ett fast skum, så att det blir toppigt. Spritsa eller klicka ut i portionsstora bitar, blir mellan 12-15 stycken. Grädda i ca 1- 1½ timme tills de fått fin färg. Låt svalna något och låtsna från bakplåtspappret.

Pavlovabakelser
Marängbottnar
Lemon curd
2 dl lättvispad grädde
Hallon, färska eller tinade frusna.

Lägg en klick med lemoncurd på varje marängbotten, där efter en klick med grädde och toppa med hallon.

Kommentera här: