Rabarberkaka med nejlika

Rabarber finns just nu i överflöd i mångas trädgårdar och jag ville i år pröva något nytt vad gäller rabarber och det fick bli en rabarberkaka som även passar bra att frysa in. Passar utmärkt som efterrätt tillsammans med tjock vaniljsås.
Dessa rabarber kommer från mina föräldras trädgård, har man inte egna finns det oftast någon man känner som har eller så finns det faktiskt numer även i affären.

Detta recept är från början till för äpplen med kanel men jag byte ut dessa mot rabarber och nejlika istället.



Rabarberkaka med nejlika

125 gram smör
1½ dl strösocker
2 ägg
2½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk mjölk

4 stora rabarberstjälkar
½ dl strösocker
1 tsk nejlika

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form på 24 cm i diameter.
Smält smöret och låt svalna, vispa poröst med sockret. Tillsätt 1 ägg i taget. Tillsätt där efter mjölet, bakpulvret och mjölken.
Fördela jämnt i formen.

Skiva rabarbern i tunna bitar, vänd i sockret och nejlikan. Tryck ner rabarbern jämnt i smeten. Grädda i ca 40 minuter, provstick.

Pudra över florsocker och servera med vaniljsås.

Kommentera här: