Födelsedagstårtor

Två av mina tre barn fyller år så här i juni månad och detta firades såklart med kalas där det bjöds på inte mindre än två tårtor.
 
 
Barnen fyllde 4 respektiv 6 år och hade olika önskningar på tårta, i slutändan blev de nöjda med resultatet.
 
 
 
 
Dottern önskade sig helst en barbietårta men i all hast fick det bli en princesstårta då jag och hennes Moster H glömde göra hål för barbiedockan. Tårtan består av glass i olika lager och är täck med marsipan. Vill du göra en själv kan du köpa färdig glass eller göra den själv. Ta en skål i önskad storlek, klä insidan med plastfolie eller plastpåse. Fyll på med glass, ställ i frysen. Kavla ut marsipanen innan du tar ut tårtan ur frysen om den inte hinner stå så länge, annars så ska ju gärna tårta hinna tina något.
Klä den med marsipanen. Servera genast!
 
 
 
Sonen önskade sig en biltårta, men efter jag råkade bränna tårtbotten i ugnen och inte orkade baka en ny så fick min kära mamma köpa hem färdiga bottnar. Tårtan är fylld med ett lager rabarberkompott med smak av citron och nejlika och ett lager med mosade färska jordgubbar. Fodrade tårtan med creamcheesefrosting och täckte den med ett vitt färdig kavlat marsipanlock. Målade sedan med karamellfärg dit en bil.
 
Grattis igen kära barn, må vi baka många födelsedagstårtor till i många många år!
 
 
 

Kommentera här: